Een monument stopt ermee


Het bestuur van volleybalclub Saturnus Michelbeke heeft beslist om niet meer aan te treden in de hoogste regionen van het damesvolleybal liga A vanaf seizoen 2021-2022.


Dit seizoen gaan we nog voluit en met volle kracht onze competitie afwerken.
De leasing van de auto’s ,kledij en de driejaarlijkse sponsorcontracten vervallen eind dit seizoen.
We moeten dus terug een engagement aangaan voor een nieuwe termijn.
We zitten met een vergrijzing in ons bestuur en daar nog eens 3 jaar bovenop. Dat is bijna niet haalbaar. De technologie gaat zo snel vooruit. Alles moet digitaal .Het wordt alsmaar moeilijker.
Vrijwilligers en nieuwe bestuursleden liggen niet voor het rapen. Het vrijwillig en gratis engagement waar wij jarenlang voor getekend hebben is nog weinig aanwezig.
Een zeer  belangrijk aspect dat zeker meegespeeld heeft, is dat onze zaal volgend jaar terug een aantal zaken moet aanpassen om in liga A te blijven spelen. De lichtcapaciteit moet aangepast worden. Er moet een zwevende vloer komen en de vrije zones worden uitgebreid met 1 meter. Dit dient in orde te zijn tegen 2022-2023  .
Door corona zijn er veel tekortkomingen bij verschillende zalen naar boven gekomen. Deze kunnen we nog het hoofd bieden maar een nieuwe vloer, vrije ruimte en verlichting daar kunnen we niet meer in meegaan. De zaal is te klein.
We zijn onze motivatie, energie en kracht een beetje kwijtgespeeld. Het is op. Onze beslissing was al genomen voor de komst van corona maar de covid19 heeft ons natuurlijk ook parten gespeeld zoals bij iedereen en in elke club.
De speelsters, spelers, ploegen, supporters en allen die ons genegen zijn, kunnen beamen dat we onze club geleid hebben zoals een brave huisvader moet doen en de zorgen gedeeld en gedragen zoals het een goede huismoeder waardig is.
Het is met spijt in ons hart en het zal een diepe wonde slaan. We hebben tientallen jaren van ons leven klaargestaan en geleefd in het teken van de volleybal. Onze vrije tijd hebben we week na week gespendeerd aan onze volley. Nu gaan we het een beetje rustiger aandoen.
Het duo en tandem Karel en Sonia verlaat het volleybal. 
Onze A speelsters en trainers zullen zeker een nieuwe club vinden. Wij hopen dat we dit seizoen nog blijven spelen voor wat we waard zijn en in de beste verstandhouding uit elkaar gaan.
Wij danken al onze oud spelers, speelsters, trainers, bestuursleden, sponsors, supporters dat wij hen mochten leren kennen en met hen mochten werken. We hebben er veel vriendschappen aan overgehouden.
De club houdt niet op met bestaan. De provinciale en jeugdploegen blijven. De zaalverhuur wordt ook nog verdergezet.  
Tot slot willen karel en Sonia, een respectvolle bedankt geven aan onze  Erevoorzitter Herman De Croo, onze schatbewaarder Eric Matton, de stichters en aan raadgever Alexander De Croo. Van harte dank u wel  voor de jarenlange steun en samenwerking. 

Bestuur Saturnus Michelbeke
Herman ,Eric, Alexander, Karel en Sonia.


Written by: Leo Bergmans
Date posted: 1/13/2021
#Reads: 143

Return