Asterix wint PO1-tornooi in Genk


Vorig jaar kwam er een abrupt einde aan de reguliere competitie, zowel play-off 1 als play-off 2 konden niet gespeeld worden door COVID-19. Dit weekend speelden de vier eerste ploegen uit de stilgelegde competitie een tornooi in de topsporthal van Genk

Foto: Tom Palmaers


Het speelschema was ingedeeld naar de eindstand in de competitie, Asterix Avo (1) nam het op tegen Hermes Rekkenshop Oostende (4) en Jaraco Ladiesvolley Limburg (2) nam het op tegen VDK Gent (3).

In de eerste wedstrijden werd gespeeld naar twee winnende sets, Asterix haalde het met 2-1 van Hermes en ook LVL won met dezelfde cijfers van Gent.

In de kleine finale nam Hermes Rekkenshop Oostende het op tegen VDK Gent, in deze wedstrijden werd wel naar drie winnende sets gespeeld. Gent was de betere ploeg gedurende set één en twee, pas in de laatste set lieten de kustdames zich gelden. Het zag er lang naar uit dat Hermes op weg was naar setwinst maar moest finaal toch nipt de duimen leggen.
Hermes Rekkenshop Oostende - VDK Gent: 0-3 (13-25 / 14-25 / 23-25)

In de strijd om tornooi-winst nam thuisploeg Jaraco Ladiesvolley Limburg het op tegen Asterix Avo. Asterix schoot het snelst uit de startblokken door de eerste twee sets relatief vlot binnen te halen. Al wie dacht dat de Oost-Vlamingen op weg waren naar een 0-3 overwinning was eraan voor de moeite, LVL rechtte de rug en won set drie met 25-18. Maar de remonte was echter van korte duur, Asterix zette orde op zaken en ging uiteindelijk met de winst aan de haal.
Jaraco Ladiesvolley Limburg - Asterix Avo: 1-3 (19-25 / 17-25 / 25-18 / 16-25)

Op hetzelfde moment waren in Antwerpen drie andere liga-ploegen actief. 
Oudegem won daar het tornooi tegen Tchalou en Antwerpen.

Resultaten:
Antwerpen - Oudegem: 1-2
Tchalou - Oudegem: 1-2
Antwerpen - Tchalou: 3-0 


Written by: Jeroen Devey
Date posted: 9/20/2020
#Reads: 667

Return